martes, 12 de abril de 2011

CARME RUSCALLEDA . Restaurant San Pau




CARME RUSCALLEDA – RESTAURANT SANT PAU



9 d’abril 2011 – Tot va començar desprès de veure el programa de TV3


“ El convidat “ de l’Albert Hom amb la Carme Ruscalleda .


Feia dies que li donava voltes ,que podia fer per celebrar el meu aniversari ,i vaig pensar que anar al Restaurant Sant Pau seria una bona idea .


Al dia següent vaig trucar per reservar una taula per 6 , hem van dir que estava tot ple fins a finals de març ,-No – vaig dir jo – es per el dia 9 d’abril, que encara que vaig neixa el 6 ,aniria be per la família celebrar-ho amb dissabte . La reserva ja estava feta !.


Han passat tres mesos , com aquell que res , i el grand dia ja arribat.


El meu fill grand Francesc , que viu al estranger va arribar el divendres .


I el resta de la família hem quedat a la 1,30 per sortir cap a San Pol .


Jo porto el cotxe ,per si els fills o el marit , volen veure una mica . I l´Oriol i l’Alma van amb el seu cotxe .


Estic una mica nerviosa , per si valdrà la pena ,fer una hora de carretera i si a la meva família els hi agradarà la cuina de la Carme .Sembla que tenir tantes estrelles Michelin deu ser un segur de qualitat .


Aparquem el cotxe al seu pàrking , i entrem al restaurant .


Es una casa de poble , al centre de Sant Pol , carrer Nou nº 10 .


La decoració es molt acollidora , es respira molta energia positiva ,


Ens acompanya una noia japonesa , que parla perfecte el català , i que sera la que durant tot el dinar estarà per nosaltres .


Ens han reservat una taula rodona , des de a on veiem el mar .


Desprès de llegir la carta ens decidim tots , per el MENU DE DEGUSTACIO .


Son las 3 de la tarda .


-Comencem amb quatre aperitius.


-Després un brou d’inici.


-Ara ens porten una caixa de fusta que serveix de tapa per el proper plat , al aixecar-la ,els cambrers , descobrim un MONDRIAN perfecta , ho podeu veure a la foto , es una finíssima brandada de bacallà coberta per un dibuix del pintor a base de pebrots de colors i olives negres .Es fantàstic , l’art i la gastronomia units . L’Alma , que també pinta , i jo ens quedem aturades al veure tanta bellesa .


-Després vindran els pèsols del Maresme amb botifarra i cebetes .


-Ravioli vegetal amb pernil Joselito .


-Cues de gamba amb carxofes fregides , l´carxofa tallada super fina ,una delicadesa ,que sembla una punta .


- Rap i suc de nyores .


Mentrestant van servin un vi negra , de Rivera del Duero , que ha triat el meu marit , que passa sense adonar-se .


Ens deixa’n escollir la carn , entre pluma Iberica , cuinada amb roses a la brasa , una delícia , o poltre del Pirineus , que descartem , degut a que la companya del meu fill , li sembla de mal gust , ja que ella es molt aficionada als cavalls .


- El pa es artesà , boníssim ! , un xusco tallat amb llesques , del que fa “ crec ,crec “ quant el menja’s . ¿ Perquè ja no es fa pa bo a Barcelona ? .


-Continuem amb una infusió refrescant per anar pain .


-Maduixes i maduixetes amb galeta cítrica.


-Xocolata negra , menta , coco , fruits i pinyos .


Jo els hi comento , que no puc prendre xocolata , i hem porten una copa de fruita , ¡Aquesta gent estan amb tot i per tot !.


Quant pensem que ja hem acabat . Hem sorprenen amb un PASTIS D´ANIVERSARI , amb les seves espelmes . Casi hem poso a plorar . Quin detall ! .


La Carme Ruscalleda ens ve a saludar i preguntar-nos si tot es del nostre gust . Jo li demano si es voldria fer una foto amb nosaltres ,i accedeix encantada .


A la hora del cafè , com que ha vist que algú de la família fuma ens recomanen passar al jardí ,


Fa un dia fantàstic , i encara que son les 6 de la tarda ( portem 3 hores de molt agradable menjar) , la temperatura es molt bona . A fet una setmana de calor , com i fos el mes de Juny .


Ens serveixen el cafè acompanyat de reposteria de la casa , tot es un plaer .



Ha estat un aniversari que no oblidaré mai, el tracta que ens han donat exquisit , el menjar immillorable .


I jo la reina de la festa , acompanyada per un marit que m’estima i per


L’Alma i els meus tres fills ,lo millor de la meva vida !.


Ah.! I al arribar a casa , mes sorpresa . m’esperaven els regals i un boquet de flors que el Bernat , el meu fill petit havia encarregat en nom de tots .


En fi , si podeu no us perdeu anar a Casa la Carme Ruscalleda , es un plaer que crec que us mereixeu .


La cuina tan ben elaborada i la delicadesa de tot el personal que l’acompanya , et farà gaudir el paladar i l’anima.


Carme un 10 .



Montse Boada

No hay comentarios: